MarkoParkkola Yksi ilmapiiri. Yksi totuus. Yksi blogi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Globaali ruokaturvallisuus

Finnmill aluksessa turvallisuuslaiminlyöntejä ja Biojätettä kuljettajille?

Pääosassa ovat: Helena Lylyharju (Kokki) Merja Kallio-Mannila (asiakaspalvelu) Finnlines ruokahuolto, Finnmill RO-RO alus. Ammattina Sankari

Ensiksi haluan kiittää Merja Kallio-Mannilaa Finnlinesin asiakaspalvelusta. Hän otti tämän asian tosissaan ja aikoo tätä tutkia ja tehdä muutoksia. Osa tässä kirjoituksessa kohdistuu Finnlinesin turvallisuusasioiden laiminlyöntiin ja osa ruokahuoltoon, turvallisuuteen jne..

Yleistä tietoa hyteistä ja turvallisuudesta

Ruokapolitiikan tulevaisuus

Globaali ruokajärjestelmä on kriisissä - se vaikuttaa kansanterveyteen, ympäristöön ja kestävään kehitykseen.

Ruoalla ja ruoan tuotannolla on vaikutuksia sekä yksilön, että yhteiskunnan sosiaaliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin sekä ilmaston muutokseen ja muuhun ekologiseen hyvinvointiin.

Miksi kauppa myy epäreiluja munia ja pahoinvointipossua? osa3.

Saappaat jalkaan ja navettaan. Sen me viljelijät teemme joka aamu. Tai sikalaan, kanalaan, lampolaan, kasvihuoneeseen, pellolle…

Me menemme, koska olemme niin valinneet ja menemättä ei voi olla. Ei voi olla, koska lehmä lypsää oli se kannattavaa tai ei. Samoin kana munii. Ja vaikkeivät lypsäisi ja munisikaan, nälkä niillä silti on joka aamu, eikä niitä voi lomauttaakaan. Eikä niiden hoitaja lakkoilla.

 

Rikas syö köyhän pöydässä!

Yltäkylläinen kansanosamme nauttii kansamme veroeuroista. Niistäkin, joita kaikilla ei olisi ollut maksaa. Niistä, joita peritään ulosoton uhalla.

Ihmisen mieli toimii kuin moottori, kuin ymmärrystä vailla oleva. Kuin häpeämätön huutaja, joka uskoo olevansa kaiken yläpuolella.

Yltäkylläisyyteen pääsemiseen tarvitaan onnea, perimää, röyhkeyttä, maltillisuutta tai hallittua osaamista. Usein myös pelaamista. Kaikkea tätä.

Rokotuskriittiset ja muut salaliittoteoreetikot

Vuonna 1974 Britanniassa julkistettiin virheellinen tutkimustulos hinkuyskärokotteen vaikutuksesta. Sen seurauksena rokotteen ottajien määrä putosi noin 80 prosentista alle kolmannekseen, sadattuhannet saivat hinkuyskän, 5000 joutui sairaalahoitoon ja 36 lasta kuoli. Näin kirjoittaa toimittaja Olli Sulopuisto viime vuonna julkaisemassaan artikkelissa rokotevastaisuudesta

Helsingin Sanomat edistää humpuukia - taas

Vihreän missiojournalismilinjansa mukaisesti Helsingin Sanomat julistaa tänään artikkelissaan "Maailmassa on ruokaa kuin roskaa -  neljänneksen säästö hävikissä ravitsisi kaikki aliravitut". Artikkeli syyllistää kehittyneissä maissa asuvat ihmiset siitä, että heidän roskiin joutuva ruoka kykenisi ruokkimaan maailman aliravitut. Artikkeli väittää yksittäiseen Maailman ruokaohjelman FAO:n virkamiehen hyvin vihreässä the Guardian lehdessä antamaan lausuntoon  nojaten, että kehitysmaissa ruoan hävikki on olematonta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä